02 May 2009

Khas untuk sahabat-sahabat di UKM

Salam alayk...

Di kesempatan ini,saya,Aida Nadiah bte Abdullah bin Daud bin Awang Senik bin Derasa(eceh detail betul nama!:P) ingin mengucapkan....



"Bittaufiq wannajah fi imtihan"


kepada sahabat-sahabat baru saya di UKM,Bangi yang InsyaAllah akan menghadapi final paper pada hari isnin ini.
Kepada ukhti Miza, Azma,Nadzirah,Erma,Kak Ct mariam,Aida,Najihah,Mahfuzah,err siapa lagi eh?Dan semua yang mengenali diri inilah.Maaflah,Allah menghadiahkan kepada ana sahabat-sahabat baru dengan sekaligus,jadi agak sukar untuk mengingati nama-nama mereka satu persatu.
Antara sahabat-sahabat ini,ada yang ana sudah kenal lama seperti Kak Mariam,well tidaklah kenal betul,tapi kenallah wajah dan namanya.Cuma Allah baru nak pertemukan kita tempoh hari.Kan kak Mariam?:D
Kebanyakannya,ana kenal daripada Seminar Perbandingan Agama di UKM yang pernah ana ikuti pada tahun lepas.Memang tidak sangka juga yang ana akan memperolehi ramai sahabat baru disana.Asalnya hanya kenal beberapa orang,membiak menjadi banyak.Huhu.Oh,tidak lupa juga kepada insan yang sudi membawa ana kedunianya dan seterusnya dapat bersahabat dengan muslimat-muslimat UKM.Selamat berjaya!
Pesan ana,
Buat betul-betul exam,biar score.Buktikan yang diri kita mempunyai semangat juang yang tinggi dan tidak gentar dengan ujian yang melanda.Man jadda wajadda!:D Kalian akan mara setapak lagi kehadapan.Bertambah lagi semester baru.Do the best!Ada juga antara sahabat ana akan tamat pengajiannya di UKM,nasihat ana,"welcome to the reality of life dan semoga tabah".
Allah sahaja yang tahu betapa ana menghargai kehadiran antum/antunna semua dalam hidup ana.Oleh kerana itu,pantang ada peluang,pasti ana akan cuba untuk ke UKM untuk bertemu dengan kalian.Uhibbukum Fillah!!Semoga Ukhuwah kita berkekalan abadan abada dan moga kita semua akan depertemukan di akhirat untuk teruskan persahabatan kita di Raudhatul Jannah kelak.InsyaAllah!(Tinggi betul harapan ana ni ye!huhu)

Ingin sekali ana tujukan kepada kalian semua lagu Teman Sejati dan setiap bait liriknya amat memberi makna buat diri ana yang hina ini...



Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita

10 comments:

~najihahfaizahazaman~ said...

insyaAllah..
terima kasih...
(^_^)
barakallahufik..

tinta srikandi said...

insyaALLAH kak aida..

jgn segan2 dtg ukm lagi ya...

Nurul Iman said...

syukran jazilan ukhi ahibbah
dedikasimu buat ku rase d hargai
moga ukuwah yang tebina ini akan dikekalkan oleh Arrahim,di firdausi nanti
sayaaaaang akak
nnti datng cnie lg ea...

~najihahfaizahazaman~ said...

akak..
akak pegi ye seminar perbandingan agama sem lepas..
ya Allah
saya pun join kak..
sy baru amik sijil tadi..
nampak nama akak..
eh cam penah kunamapk nama nih..
hehe..
sy tunggu kedatangan akak kat sini eh..:]

♥AidaNadia♥ said...

@Tinta Srikandi:InsyaAllah dik,klu ada yg menjemput ^_^

@Nurul Iman:Daku sayangi mu jua!!!Muaxxxx
InsyaAllah bln dpn kite jmpe eh :D

@Najihah:la...awk pn pergi gak eh seminar tu?huhu..nape kite xjmpe eh?awk dok sblh mane time tu?akk dok dpn skli...huhu.Oh,nmpk sijil akk eh?Alahai,bile la akk nk g amik tu...

~najihahfaizahazaman~ said...

heheh..sy dok blakanggggg skali..:P
sbb sebelum tuh ade jamuan raya kat fpi..
so makan dulu..heheh..
pastu sy gi hari sabtu jer..
sbb ahad tu gi program lain pun..
apapun..
nanti nak dtg sini alert kat blog yer..
heheh..

cLoVer4miza said...

trima kasih..
da abis exm tp keje bertimbun menanti.. :D

huhu tergelak baca membiak jd byk.. klakar la akak ni..

insyaAllah.. sem depan PERKIM akn meneruskan perjuangan membuat seminar perbandingan agama lagi..

doakan kami agar lancar gerak kerja :)

♥AidaNadia♥ said...

@najihah:owh,,sape sruh dok blkg?klu x,leh kite kenal?hehehe..
tgkla dik,klu ada kesempatan,i'll try to come ^^

@clovermiza,owh ada lagi eh?siri ke 2 ke?:P
nti habaq mai la eh.InsyaAllah akk dtg :D

ummuhirrah said...

Eh eh eh tiba-tiba rasa sedikit glemer diri ini dlm blog yang cantekkk ini...ihik~ koya kato ore klate...he3

em aida, ukhwah yang terjalin ini terlalu indah...seindah wajahmu..Aida Nadiah...

♥AidaNadia♥ said...

haha..kak ct..
mu buleh kecek qlate nge ambo bilo2 maso jah..InsyaAllah ambo pehe n tra utk pehe..:P

huhu..ayat2 kak ct yg last tu menusuk kalbu lah..terharu sungguh T_T
(nak kene belanja makan ke ni?)

nanti kite jumpe lagi eh kak ct yg comey lagi kiut ditambah pula manis..heheheheh...

Post a Comment

Korang ada apa-apa nak komen?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...